![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
| ![]()
|
|||||||
| TRStudent'e Hoşgeldiniz |
| Mesaj yazmak istiyorsaniz register : Üye ol butonuna tıklayınız. Kayıt olduktan sonra forumumuzun tüm etkinliklerinden yararlanabilirsiniz |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
merhaba meslek lise son sınıf öğrencisiyim lys ile direk mühendisliğe geçemiyorum biliyosunuz ki sonradan kat sayıları gerei çekme durumlıar falan oldu neyse size soracağım ygs ile bilgisayar öğretmenliğine girip belli bir dönem sonra mühendisliğe geçiş oluyomu yardımlarınız bekliyıorumm..
![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Admin
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üyelik tarihi: Sep 2007
Tesekkür: 51
105 Mesajina 164 Tesekkür Aldi |
Bahsettiğin konu üniversite içi yatay geçiş oluyor. Çift anadal'ın bu konu ile uzaktan yakından bir alakası yok. Üniversite içi yatay geçiş kuralları da her üniversitenin kendisi tarafından belirlenir. Bazı üniversitelerde aynı fakülte bölümleri arasında üniversite içi yatay geçiş yapilabilirken bazıları fakülte ve bölüm sınırlaması getirmemektedir. Bu yüzden YGS ile kazanacağınız üniversite önem arz etmekte. Yanlış hatırlamıyor isem, yıldız teknik ve itüde üniversite içi yatay geçişlerde okuduğunuz bölüm önem taşımıyor.
|
| Sponsor Bağlantılar |
|
|
|
|
#6 |
|
You're MyHeart
Tesekkür: 312
309 Mesajina 481 Tesekkür Aldi |
Meslek liselerinin amaçlarının ne olduğunu iyi kavramak lazım. Meslek lisesi mezunları sonunda mühendis olmak için değil teknisyen ve tekniker olmak için yetiştiriliyor. Mühendis olmak isteyen kişi düz lise, süper lise, anadolu veya fen lisesine gitmelidir. Ortada katsayı adaletsizliği yoktur. Tamamen mantık dışıdır. Örneğin İmam Hatip lisesine giden birisi mühendis olucam diyemez. O okula gitmesinin amacı bellidir. Bilgisayar yahut da diğer mühendislik dallarını, tıp, eczacılık vs bölümleri seçemez ve seçmemelidir. Çünkü buna yönelik eğitim almamıştır. Diğer meslek liseleri için de bu durum moda mod aynıdır. Bu yüzden katsayı adaletsizliği diye bir husus söz konusu bile olamaz, olmamalıdır. Gençlikte yanlış yapılan yönlendirmelerden dolayı bu okul mezunları hak iddia ediyolar. Asıl yapmaları gereken yıllar önce verdikleri kararı sorgulamaktır. Kendilerini yönlendirenleri sorgulamaktır. Geriye dönüp yanlışın nerede olduğunu anlamalıdırlar. Aksi halde ortada olmayan bir haksızlığı doğruya çevirmeye çalışırlar. Ve bundan kimsenin faydası olamaz. Bu aşamada karar verecek olan öğrencilere uyarı olmasını dilerim.
|
|
|
#7 |
|
Admin
Tesekkür: 51
105 Mesajina 164 Tesekkür Aldi |
Türkiye üzerinde herhangi bir lisede alınan eğitimin üniversitenin herhangi bir bölümüne yönelik olduğunu söylemek pek mümkün değil. O yüzden ortada adaletin olduğunu söylemek biraz abartı olur. Şu yönden bakalım mesela, lisede meslek lisesinde eğitim almış birisi, önlisansda bir bölümü bitirdikten sonra öss'den çok daha kolay olan bir sınavlar mühendislik fakültesine geçebiliyor. E hani teknisyenlik, teknikerlik amaçlı yetiştirilmişlerdi ? Önlisansta aldıkları dersler mi onları mühendis adayı yaptı ?
Bir insan öss sınavından yeterli başarıyı gösterebiliyorsa, istediği zaman istediği bölümü seçebilmelidir. Öss zaten bir elemedir, elemeye bir ön-eleme daha koymanın mantığını anlamıyorum ben. Adam meslek lisesi mezunu olup da össden bir mühendislik bölümüne girebilecek kadar puan alabiliyorsa o bölüme girmek anasının aksütü kadar helaldir, çünkü lise hayatı boyunca matematik ve fen alanında ders görmeden böyle bir başarı gösterebiliyorsa o bölüme girebilmesinden daha doğal bişey yoktur. Türkiyedeki eğitim seviyesi ortadadır, bir çoğumuzun ailesi ilkokul mezunu ya da ortaokul terk vs vsdir. Malesef ki çocuklarının eğitim hayatlarına da fazlaca müdahil olmuyorlar, olamıyorlar (hayat kavgası malum). Bu yüzden bir çok gencimiz ilköğrenimini bitirdikten sonra bir an önce "altın bilezik" sahibi olabilmeleri için meslek liselerine gönderilmekte. Öğrencilerin bir çoğu meslek lisesi, düz lise ayrımını lise son sınıfa geldiklerinde öğrenmekte. Bu konuda elbette öğrencilerin kendileri de suçludur fakat, Türkiyedeki eğitim sistemi yönlendirici değil, saldım çayıra mevlam kayıra şeklinde olduğu için öğrencilerin öss yaklaşana dek bu sınav hakkındaki bilgileri ana haber bültenlerinde izlediklerinden fazla değildir. Tüm bunların ışığında sen 4 yıl önce bir hata yaptın onun cezasını da ne kadar ders çalışırsan çalış istediğin bölüme gidemeyerek ödemek zorundasın demek tek kelime ile canilik olur. Umarım zamanla Türkiyedeki eğitim sisteminin taşları yerine oturur, iş hayatı da düzene girer. O zaman zaten bir çok insan meslek liselerine can-ı gönülden gidecektir, çünkü Türkiye'nin ara eleman ihtiyacı ile mühendis ihtiyacı arasında ara eleman lehine büyük bir uçurum vardır.
|
![]() |
| Bookmarks |
| Etiketler |
| anadal, Çift, yardımlarınızla |
Çift Anadal (ÇAD) ve Yandal Bölümündeki Son Konular
|
|
|
| Seçenekler | |
| Stil | |
|